Osnove BDSM-a > Rječnik BDSM-a

G - H

(1/1)

Dominantus:
                                 
 Copyright © . All rights reserved https://bdsm-hrvatska.com. Zabranjena je upotreba teksta, fotografija, filmova, ilustracija i dokumenata. bez pismene dozvole.
           Gag, gaggage -  stvar koja se stavlja u usta ( komad gume, drvo, lopta ,,,)  ,ili se njome pokrivaju ( krpa, ljepljiva traka,,, )  u cilju da se prigusi zvuk ( krikovi, vrisak )

                       
Gear – oprema, igračke, odjeća i obuća, uglavnom sve potrepštine za scenu.

 Gender community – Ljudi sa fantazijama koje uključuju presvlačenje iz jednog spola u drugi.  Gender comunnity su cross-dreseri, transvestiti, i  transexualci
 
Gender orientation – Pripadnost spolu je samo identifikacija osjećaja pripadnosti spolu i ne mora utjecati  na spolni život. Na primjer transexualna ili transvestitska osoba može biti i hetero i homo.

                 
Gender play –  Presvući se ili uzeti ulogu osobe suprotnog spola za vrijeme scene.
 
German – Kodna riječ za sadmomazohističke želje.

Golden shower – Zlatni tuš, uriniranje po ili u drugu osobu.

Greek –  Grčki, kodna riječ za analne sexualne želje.
Handcuffs – Željezne lisice  upotrebljavaju se za BDSM scenu, treba biti oprezan jer ostavljaju tragove i oštećuju tkivo.

 
Head games –  1. Dominacija gdje je primarno mentalno dominiranje kao u ponižavanju a manje se pažnje pridaje vezanju, bičevanju itd. 2. Ne dogovorno i samoinicijativno manipuliranje drugom osobom u cilju ostvarivanja svojih ciljeva.
 

Heavy – 1.  Intenzivna SM igra ili bičevanje.  2. Termin koji označava SM igračku kao bič, šibu ili sličnu igračku koja može donijeti intenzivnije fizičke osjećaje.

                         
Hood –  Pokrivala za cijelu ili dio glave, napravljeno od raznih materijala najčešće koža, guma, spandex. Neka pokrivala su napravljena samo radi ukrasa a neka kao dio opreme za bondage, kontrolu disanja ili sprečavanja govora.
.
Humiliation –  Obostrano željena igra vrijeđanja bazirana na željama sexualnog partnera može biti dio erotske kontrole. Takva igra u BDSM-u  može  ( paradoxalno ) izgraditi samo poštovanje osobe i učvrstiti njenu sexualnost.

Pravi napad na samo poštovanje osobe ili njen sexualni život i želje su manipulacije usmjerene da slome njen duh vrijeđanjem  nisu svojstvene niti u duhu BDSM-a.
Ako se počnu događati stvari koje ne želite i krše se limiti morate preispitati vezu.


Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju