Autor Tema: G - H  (Posjeta: 13082 vremena)

0 ╚lanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dominantus

  • Veteran foruma
  • ****
  • Postova: 11370
  • Dom,H,55,Zg
G - H
« u: VeljaŔa 07, 2014, 18:20:02 poslijepodne »
                                 
 Copyright © . All rights reserved https://bdsm-hrvatska.com. Zabranjena je upotreba teksta, fotografija, filmova, ilustracija i dokumenata. bez pismene dozvole.
           Gag, gaggage -  stvar koja se stavlja u usta ( komad gume, drvo, lopta ,,,)  ,ili se njome pokrivaju ( krpa, ljepljiva traka,,, )  u cilju da se prigusi zvuk ( krikovi, vrisak )

                       
Gear – oprema, igra├Ęke, odje├Ža i obu├Ža, uglavnom sve potrep┬╣tine za scenu.

 Gender community – Ljudi sa fantazijama koje uklju├Ęuju presvla├Ęenje iz jednog spola u drugi.  Gender comunnity su cross-dreseri, transvestiti, i  transexualci
 
Gender orientation – Pripadnost spolu je samo identifikacija osje├Žaja pripadnosti spolu i ne mora utjecati  na spolni ┬żivot. Na primjer transexualna ili transvestitska osoba mo┬że biti i hetero i homo.

                 
Gender play –  Presvu├Ži se ili uzeti ulogu osobe suprotnog spola za vrijeme scene.
 
German – Kodna rije├Ę za sadmomazohisti├Ęke ┬żelje.

Golden shower – Zlatni tu┬╣, uriniranje po ili u drugu osobu.

Greek –  Gr├Ęki, kodna rije├Ę za analne sexualne ┬żelje.
Handcuffs – ┬«eljezne lisice  upotrebljavaju se za BDSM scenu, treba biti oprezan jer ostavljaju tragove i o┬╣te├Žuju tkivo.

 
Head games –  1. Dominacija gdje je primarno mentalno dominiranje kao u poni┬żavanju a manje se pa┬żnje pridaje vezanju, bi├Ęevanju itd. 2. Ne dogovorno i samoinicijativno manipuliranje drugom osobom u cilju ostvarivanja svojih ciljeva.
 

Heavy – 1.  Intenzivna SM igra ili bi├Ęevanje.  2. Termin koji ozna├Ęava SM igra├Ęku kao bi├Ę, ┬╣ibu ili sli├Ęnu igra├Ęku koja mo┬że donijeti intenzivnije fizi├Ęke osje├Žaje.

                         
Hood –  Pokrivala za cijelu ili dio glave, napravljeno od raznih materijala naj├Ęe┬╣├Že ko┬ża, guma, spandex. Neka pokrivala su napravljena samo radi ukrasa a neka kao dio opreme za bondage, kontrolu disanja ili spre├Ęavanja govora.
.
Humiliation –  Obostrano ┬żeljena igra vrije├░anja bazirana na ┬żeljama sexualnog partnera mo┬że biti dio erotske kontrole. Takva igra u BDSM-u  mo┬że  ( paradoxalno ) izgraditi samo po┬╣tovanje osobe i u├Ęvrstiti njenu sexualnost.

Pravi napad na samo po┬╣tovanje osobe ili njen sexualni ┬żivot i ┬żelje su manipulacije usmjerene da slome njen duh vrije├░anjem  nisu svojstvene niti u duhu BDSM-a.
Ako se po├Ęnu doga├░ati stvari koje ne ┬żelite i kr┬╣e se limiti morate preispitati vezu.