Osnove BDSM-a > Rječnik BDSM-a

I - M

(1/1)

Dominantus:
 Copyright © . All rights reserved https://bdsm-hrvatska.com. Zabranjena je upotreba teksta, fotografija, filmova, ilustracija i dokumenata. bez pismene dozvole.
IANTRONUDIA – seksualno uzbuđenje zbog izlaganja stvarnom doktoru

ICE PLAY – upotreba leda na bradavice ili genitalna područja za eliminaciju osjeta

ICONOLAGNY – seksualno uzbuđenje na kipove golih osoba

IMMOBILIZATION – ekstremni oblik vezivanja pri kojem se niti jedan dio tijela ne može pomaknuti (npr. mumifikacija). Nije za početnike.

INFANTILISM - Role-play kao mala beba ili dijete. Uključuje nošenje pelena, hranjenje na dudu i sl.

INFIBULATION - zakopčavanje ili zašivanje vanjskih dijelova ženskog spolnog organa ili gornje kože muškog uda u cilju spriječavanja spolnog odnosa ili masturbacije.

IN-ROLE - biti u ulozi sexualne fantazije i ostvarivati ju.

ISOLATION –
1. Strah od druženja s ljudima uzrokovan: a) zbog straha da ga/ju društvo ne prihvaća zbog SM želja/ponašanja/izgleda; b) zbog uvjerenja da nema istomišljenika s kojima bi se podijelile SM (ili druge) seksualne želje i misli.
U oba slučaja postoji opasnost od izolacije, sumnji, depresije, usamljenosti.
2. Tehnika kojom se submisivna osoba stavlja u deprimirajuće stanje ili stanje straha nekom tehnikom vezivanja ili stvaranjem pomisli da će biti ostavljena sama.
JAPANESE BONDAGE – posebna japanska tehnika vezivanja (vidi: Orijentalni bondage, odijevanje konopcem)
 


KATHERINE WHEEL – komad opreme za tamnice koji izgleda kao veliki, vertikalno postavljeni kotač na koji se submisivna osoba zaveže, tako da se može okretati ili rotirati. Upozorenje: ne koristiti kod sub osobe sklone bolesti kretanja.

KNIFE PLAY – Bilo koja aktivnost koja uključuje upotrebu noža. Ponekad samo zbog psihološkog efekta, a ponekad u svrhu zarezivanja kože. Njime se isto tako često stružu sa kože ostaci voska, dere odjeća i sl. 
LACTAPHILIA - seksualno uzbuđenje izazvano dojkama u stanju laktacije.

LATEX – jedan od popularnih fetiš materijala. Isto kao i guma, upotrebljava se za izradu odjeće, prostirača i ostalih fetiš stvari.

LEATHER BUTT - 1) Izraz za osobu koja je toliko često prebijana da samo intenzivno šibanje ima nekog efekta. 2) Stanje određenog dijela tijela (ne mora biti stražnjica) nakon jakog udaranja. Koža se na tim mjestima nakon nekog vremena stegne i postane kruta („leathery“) na dodir. Efekt stezanja najizraženiji je sa paddles.

LIFESTYLER – Osoba kojoj su SM fantazije životni stil u smislu da su integrirane u njezinu osobnost. Neke takve osobe poriču karakterizaciju svojeg SM identiteta kao zamišljenu ulogu, osjećajući kako je taj identitet dio njihove osobe, a ne samo seksualna igra. Veoma je lako i atraktivno brkati realnost i fantaziju.

LIMIT – Granice SM aktivnosti postavljene od strane i dominante i submisvne osobe. Unaprijed se definira na što su jedna i druga strana spremne i nisu spremne tijekom scene. Granice moraju biti ispoštovane i nikada namjerno prekršene od strane bilo kojeg partnera. One ovise o samoj sceni, ulogama, stupnjevima dominacije i submisivnosti, vremenskom trajanju i sl. Mogu biti "meke" (mijenjaju se s vremena na vrijeme) i "tvrde" (nepromijenjive).

LIVE-IN SLAVE – submisivna osoba kojoj je životni stil biti i živjeti u dugoročnoj vezi po načelu rob/inja-Gospodar/ica.

LORUM - Piercing na donjoj strani penisa, blizu skrotuma.MACHO SUB - Submisivna osoba koja nevoljko pokazuje bol, ne želi koristiti sigurnu riječ ili koja osjeća potrebu da stoički podnosi neugodnosti. Macho sub može biti motiviran željom da dokaže svoj karakter, odanost ili čisto reflektira vlastite unutarnje fantazije. Macho sub se mora pobrinuti da Dom shvati njegove skolonsti još tijekom pregovora. Dom od macho submisivne osobe se mora više pouzdati u tehniku provjere i kontrole nego u spontane povratne informacije. Najveća ljepota macho sub osobe leži u snažnoj želji za slušanjem i pokoravanjem. Takvoj osobi treba narediti da se jasno izražava o stresu, jer se tako može svladati njezino opiranje da bude „slabić“.

MAIEUSIOPHILIA – Seksualno uzbuđenje na trudnice.

MAMMAGYMNOPHILIA – Seksualno uzbuđenje na ženske grudi.

MARTYMACHLIA: Seksualno uzbuđenje zbog toga što netko promatra tijekom seksualnog čina. (vidi: egzibicionizam)

MASOCHISM - Erotsko uživanje u boli, poniženju i/ili potčinjavanju.

MASOCHIST: Osoba koja doživljava uzbuđenje ili seksualno zadovoljenje od primanja boli. Naravno, kontekst boli je bitan, jer mazohist neće uživati u bilo kakvoj boli. Suprotno od mazohista je sadist.

MASTER - Muškarac koji ima dominantnu ulogu u SM role playu. Titula može biti dodijeljena dominantnom muškarcu kao priznanje njegove vještine. Može se koristiti u vrijeme nježnosti ili kao iskaz ljubavi submisivne osobe prema Domu u njihovoj vezi. Jednako vrlo često, termin koriste muške osobe sa dominantnim fantazijama kao samohvalu, nerijetko sa stavljenim prefiksom „istinski“ ili „pravi“.

MENTAL BONDAGE - Vezivanje naredbom, tj. bez upotrebe konopca. Submisivna osoba kojoj je Dom naredio da ostane u određenom položaju, osjećat će se vezana željom da posluša.

MERINTHOPHILIA – Seksualno uzbuđenje na vezivanje.

MILKING: 1. Stimuliranje prostate kod muškarca, sa prstom ili nekim umetkom (npr. dildo), kako bi došlo do ejakulacije, ali bez orgazma. 2. Ponavljano izazivanje orgazma kod muškarca, sve dok on više ne može proizvesti ejakulat. 3. Stimuliranje prostate elektrodama ugrađenim u dildo i spojenim na aparat, kako bi struja izazvala kontrakciju mišića oko prostate, uzrokujući ejakulaciju bez prethodnog seksualnog uzbuđenja ili orgazma.

MISTRESS – Dominantna ženska osoba. (vidi: Dominant, Dom, Domme, Domina, Dominatrix)

MUMMIFICATION - Tehnika vezivanja u kojoj se submisivna osoba u potpunosti ili skoro u potpunosti omota u neki materijal poput plastične folije, spandexa, elastičnih ili zavoja od gaze itd.

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju