Autor Tema: I - M  (Posjeta: 13138 vremena)

0 ╚lanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dominantus

  • Veteran foruma
  • ****
  • Postova: 11370
  • Dom,H,55,Zg
I - M
« u: VeljaŔa 07, 2014, 18:19:17 poslijepodne »
 Copyright © . All rights reserved https://bdsm-hrvatska.com. Zabranjena je upotreba teksta, fotografija, filmova, ilustracija i dokumenata. bez pismene dozvole.
IANTRONUDIA – seksualno uzbu├░enje zbog izlaganja stvarnom doktoru

ICE PLAY – upotreba leda na bradavice ili genitalna podru├Ęja za eliminaciju osjeta

ICONOLAGNY – seksualno uzbu├░enje na kipove golih osoba

IMMOBILIZATION – ekstremni oblik vezivanja pri kojem se niti jedan dio tijela ne mo┬że pomaknuti (npr. mumifikacija). Nije za po├Ęetnike.

INFANTILISM - Role-play kao mala beba ili dijete. Uklju├Ęuje no┬╣enje pelena, hranjenje na dudu i sl.

INFIBULATION - zakop├Ęavanje ili za┬╣ivanje vanjskih dijelova ┬żenskog spolnog organa ili gornje ko┬że mu┬╣kog uda u cilju sprije├Ęavanja spolnog odnosa ili masturbacije.

IN-ROLE - biti u ulozi sexualne fantazije i ostvarivati ju.

ISOLATION –
1. Strah od dru┬żenja s ljudima uzrokovan: a) zbog straha da ga/ju dru┬╣tvo ne prihva├Ža zbog SM ┬żelja/pona┬╣anja/izgleda; b) zbog uvjerenja da nema istomi┬╣ljenika s kojima bi se podijelile SM (ili druge) seksualne ┬żelje i misli.
U oba slu├Ęaja postoji opasnost od izolacije, sumnji, depresije, usamljenosti.
2. Tehnika kojom se submisivna osoba stavlja u deprimiraju├Že stanje ili stanje straha nekom tehnikom vezivanja ili stvaranjem pomisli da ├Že biti ostavljena sama.
JAPANESE BONDAGE – posebna japanska tehnika vezivanja (vidi: Orijentalni bondage, odijevanje konopcem)
 


KATHERINE WHEEL – komad opreme za tamnice koji izgleda kao veliki, vertikalno postavljeni kota├Ę na koji se submisivna osoba zave┬że, tako da se mo┬że okretati ili rotirati. Upozorenje: ne koristiti kod sub osobe sklone bolesti kretanja.

KNIFE PLAY – Bilo koja aktivnost koja uklju├Ęuje upotrebu no┬ża. Ponekad samo zbog psiholo┬╣kog efekta, a ponekad u svrhu zarezivanja ko┬że. Njime se isto tako ├Ęesto stru┬żu sa ko┬że ostaci voska, dere odje├Ža i sl. 
LACTAPHILIA - seksualno uzbu├░enje izazvano dojkama u stanju laktacije.

LATEX – jedan od popularnih feti┬╣ materijala. Isto kao i guma, upotrebljava se za izradu odje├Že, prostira├Ęa i ostalih feti┬╣ stvari.

LEATHER BUTT - 1) Izraz za osobu koja je toliko ├Ęesto prebijana da samo intenzivno ┬╣ibanje ima nekog efekta. 2) Stanje odre├░enog dijela tijela (ne mora biti stra┬żnjica) nakon jakog udaranja. Ko┬ża se na tim mjestima nakon nekog vremena stegne i postane kruta („leathery“) na dodir. Efekt stezanja najizra┬żeniji je sa paddles.

LIFESTYLER – Osoba kojoj su SM fantazije ┬żivotni stil u smislu da su integrirane u njezinu osobnost. Neke takve osobe pori├Ęu karakterizaciju svojeg SM identiteta kao zami┬╣ljenu ulogu, osje├Žaju├Ži kako je taj identitet dio njihove osobe, a ne samo seksualna igra. Veoma je lako i atraktivno brkati realnost i fantaziju.

LIMIT – Granice SM aktivnosti postavljene od strane i dominante i submisvne osobe. Unaprijed se definira na ┬╣to su jedna i druga strana spremne i nisu spremne tijekom scene. Granice moraju biti ispo┬╣tovane i nikada namjerno prekr┬╣ene od strane bilo kojeg partnera. One ovise o samoj sceni, ulogama, stupnjevima dominacije i submisivnosti, vremenskom trajanju i sl. Mogu biti "meke" (mijenjaju se s vremena na vrijeme) i "tvrde" (nepromijenjive).

LIVE-IN SLAVE – submisivna osoba kojoj je ┬żivotni stil biti i ┬żivjeti u dugoro├Ęnoj vezi po na├Ęelu rob/inja-Gospodar/ica.

LORUM - Piercing na donjoj strani penisa, blizu skrotuma.MACHO SUB - Submisivna osoba koja nevoljko pokazuje bol, ne ┬żeli koristiti sigurnu rije├Ę ili koja osje├Ža potrebu da stoi├Ęki podnosi neugodnosti. Macho sub mo┬że biti motiviran ┬żeljom da doka┬że svoj karakter, odanost ili ├Ęisto reflektira vlastite unutarnje fantazije. Macho sub se mora pobrinuti da Dom shvati njegove skolonsti jo┬╣ tijekom pregovora. Dom od macho submisivne osobe se mora vi┬╣e pouzdati u tehniku provjere i kontrole nego u spontane povratne informacije. Najve├Ža ljepota macho sub osobe le┬żi u sna┬żnoj ┬żelji za slu┬╣anjem i pokoravanjem. Takvoj osobi treba narediti da se jasno izra┬żava o stresu, jer se tako mo┬że svladati njezino opiranje da bude „slabi├Ž“.

MAIEUSIOPHILIA – Seksualno uzbu├░enje na trudnice.

MAMMAGYMNOPHILIA – Seksualno uzbu├░enje na ┬żenske grudi.

MARTYMACHLIA: Seksualno uzbu├░enje zbog toga ┬╣to netko promatra tijekom seksualnog ├Ęina. (vidi: egzibicionizam)

MASOCHISM - Erotsko u┬żivanje u boli, poni┬żenju i/ili pot├Ęinjavanju.

MASOCHIST: Osoba koja do┬żivljava uzbu├░enje ili seksualno zadovoljenje od primanja boli. Naravno, kontekst boli je bitan, jer mazohist ne├Že u┬żivati u bilo kakvoj boli. Suprotno od mazohista je sadist.

MASTER - Mu┬╣karac koji ima dominantnu ulogu u SM role playu. Titula mo┬że biti dodijeljena dominantnom mu┬╣karcu kao priznanje njegove vje┬╣tine. Mo┬że se koristiti u vrijeme nje┬żnosti ili kao iskaz ljubavi submisivne osobe prema Domu u njihovoj vezi. Jednako vrlo ├Ęesto, termin koriste mu┬╣ke osobe sa dominantnim fantazijama kao samohvalu, nerijetko sa stavljenim prefiksom „istinski“ ili „pravi“.

MENTAL BONDAGE - Vezivanje naredbom, tj. bez upotrebe konopca. Submisivna osoba kojoj je Dom naredio da ostane u odre├░enom polo┬żaju, osje├Žat ├Že se vezana ┬żeljom da poslu┬╣a.

MERINTHOPHILIA – Seksualno uzbu├░enje na vezivanje.

MILKING: 1. Stimuliranje prostate kod mu┬╣karca, sa prstom ili nekim umetkom (npr. dildo), kako bi do┬╣lo do ejakulacije, ali bez orgazma. 2. Ponavljano izazivanje orgazma kod mu┬╣karca, sve dok on vi┬╣e ne mo┬że proizvesti ejakulat. 3. Stimuliranje prostate elektrodama ugra├░enim u dildo i spojenim na aparat, kako bi struja izazvala kontrakciju mi┬╣i├Ža oko prostate, uzrokuju├Ži ejakulaciju bez prethodnog seksualnog uzbu├░enja ili orgazma.

MISTRESS – Dominantna ┬żenska osoba. (vidi: Dominant, Dom, Domme, Domina, Dominatrix)

MUMMIFICATION - Tehnika vezivanja u kojoj se submisivna osoba u potpunosti ili skoro u potpunosti omota u neki materijal poput plasti├Ęne folije, spandexa, elasti├Ęnih ili zavoja od gaze itd.