Autor Tema: S  (Posjeta: 14017 vremena)

0 ╚lanova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dominantus

  • Veteran foruma
  • ****
  • Postova: 11370
  • Dom,H,55,Zg
S
« u: VeljaŔa 07, 2014, 18:17:04 poslijepodne »
                             
 Copyright © . All rights reserved https://bdsm-hrvatska.com. Zabranjena je upotreba teksta, fotografija, filmova, ilustracija i dokumenata. bez pismene dozvole.
         S.A.M. – Smart Ass Masochist; pseudo submisivna osoba koja ┬żeli imati pod kontrolom sve ┬╣to Dom radi, izaziva kazne.

SADISM, SADIST – Postizanje seksualnog u┬żitka uzrokovanjem boli, poni┬żavanjem i/ili dominacijom. ├łestit sadist prouzrokovati ├Že bol ili poni┬żenje samo onima koji to istinski ┬żele, po┬╣tovat ├Že njihove granice i biti pa┬żljiv i bri┬żan.

SADOMASOCHISM, SM – Naprednije seksualne aktivnosti koje uklju├Ęuju dogovorenu razinu boli, poni┬żavanja i razmjenu mo├Ži u svrhu seksualnog u┬żivanja. SM uklju├Ęuje dominaciju i submisivnost, vezanje i disciplinu, erotsko udaranje dlanom. Pojam se ├Ęesto krivo ve┬że za neke te┬że i ekstremnije aktivnosti.

SADOMASOMYTHOLOGY – Pogre┬╣no shva├Žanje dru┬╣tva o tome ┬╣to sadomazohizam zapravo jest. Mo┬że zna├Ęiti i potpuno krivu predod┬żbu o nekoj odre├░enoj SM aktivnosti.

SAFE, SANE, AND CONSENSUAL – SSC; ozna├Ęava prihva├Ženu igru unutar SM zajednice; sudionici se dr┬że sigurnih mjera unutar svojih aktivnosti, ne prakticiraju ni┬╣ta ┬╣to bi moglo ozlijediti njihovog partnera (psihi├Ęki ili fizi├Ęki) i zajedni├Ęki dogovaraju detalje scene prije nego je provedu.

SAFE SEX, SAFER SEX – Prakticiranje seksa bez izmjene ikakvih tjelesnih teku├Žina, uklju├Ęuje upotrebu kondoma na seksualna pomagala i spolne organe, suzdr┬żavanje od penetracije itd.

SAFE WORD, SAFE SIGNAL – Rije├Ę, fraza ili radnja (npr. ispu┬╣tanje ne├Ęega iz ruku od strane suba) koju upotrebljava submisivna osoba kao znak da se sa scenom prekine ili smanji intenzitet.

ST. ANDREW’S CROSS – Vertikalni kri┬ż u obliku slova "X" na koji se osoba ve┬że kako bi se bi├Ęevala ili mu├Ęila.SCAT – Bilo koja aktivnost koja uklju├Ęuje izmet.

SCENE - 1) SM ili feti┬╣ zajednica ili bilo ┬╣to vezano uz njih. 2) Scena SM igre.

SCENE FRIENDLY – Upoznatost sa i prihva├Žanje SM scene i SM sudionika; uglavnom se odnosi na terapeute, odvjetnike itd.

SCENE GEAR - SM (i ├Ęesto vanilla) igra├Ęke za seksualne igre. [pogledaj Gear]

SENSORY DEPRIVATION – Submisivnoj osobi ograni├Ęavanje jednog ili vi┬╣e osjetila: sluha, vida, okusa ili mirisa, kao dio neke SM igre.

SENSORY RELOCATION – Prijenos osje├Žaja podra┬żaja na neko drugo mjesto na tijelu od onog koje se podra┬żuje.

SENSUAL PLAY - SM igra u kojoj se stimuliraju osjeti bez upotrebe boli.

SERVICE – Poslovi, radnje, aktivnosti, seksualne ili druge, koje obavlja sub za dobrobit svog Doma.

SESSION – Scena. [pogledaj Scene]

SERPENT’S TONGUE – Zmijski jezik; vrsta opreme za udaranje, napravljen od ko┬że, 5 – 8 cm ┬╣irok, sa dubokim "V" izrezom po ve├Žini du┬żine. Ru├Ęka je obi├Ęno dupla sa prstenom u├Ęvr┬╣├Ženim na kraju. Ovo je vrlo nesta┬╣na igra├Ęka.

SEXUAL IMPRINTING, REIMPRINTING – Neki znanstvenici tvrde da su uzroci na┬╣e seksualnosti u pro┬╣losti, iskustvu, okolini i da ├Ęesto datiraju iz ranog djetinjstva. Reimprinting je tehnika mijenjanja reakcija i kreiranje novih poveznica.

SEXUAL MAGIC, SENSUAL MAGIC – Pozitivni opisni pojmovi sadomazohizma.

SILENT ALARM – Sigurna mjera opreza koju koriste sudionici scene, a koji se jo┬╣ dobro ne poznaju. Npr. submisivna osoba koja ima scenu sa Domom po prvi puta, mo┬że dogovoriti sa prijateljem da ako ga ne nazove u odre├░eno vrijeme, zna├Ęi da ne┬╣to nije u redu i da on mo┬że poduzeti mjere da vidi je li sa subom sve sigurno.

SISSIFICATION, FEMINIZATION – "Prisiljavanje" mu┬╣kog suba da se obla├Ęi u ┬żensku odje├Žu, pona┬╣a se kao ┬żensko i sl.

SLAPPER – Elasti├Ęna igra├Ęka za udaranje.

SLAVE - 1) U SM zajednici ponekad drugi naziv za suba. 2) Submisivna osoba u rob/Gospodar vezi.

SLAVE CONTRACT – Pisani dogovor koji sadr┬żava sve pojmove, ciljeve i granice u jednoj SM vezi.

SLAVE TRAINING – Proces u├Ęenja suba prema preferencijama Doma i uvjetovanje pona┬╣anja submisivne osobe.

SLING – Ljulja├Ęka u kojoj sub mo┬że biti ugodno zavezan.

SM POSITIVE – Pozitivan i odobravaju├Ži stav prema sadomazohizmu i/ili SM sceni i sudionicima. [pogledaj Scene friendly]

SM VIRGIN – Osoba sa malo ili nimalo iskustva u SM-u.

SMART ASS MASOCHIST, SAM - pseudo submisivna osoba koja ┬żeli imati pod kontrolom sve ┬╣to Dom radi, izaziva kazne.

SPANDEX·- Vrlo rastezljiv sinteti├Ęki materijal koji se koristi za izradu feti┬╣ odje├Že i opreme za vezanje.

SPANKING – Udaranje suba dlanom po stra┬żnjici. Neki ovaj pojam upotrebljavaju i za udaranje sa paddleom ili raznim drugim alatima.

SPANKING BENCH – Dio opreme koji slu┬żi da se sub namjesti za spanking. Pravilno vezan ili namje┬╣ten na spanking bench, subova stra┬żnjica je pod odli├Ęnim kutem za spanking ili bi├Ęevanje.

SPANKING SKIRT – Suknja ili haljina sa otvorima na svakom guzu kako bi se obavljao spanking po goloj ko┬żi

SPREADER BAR – ├łvrsta ┬╣ipka od drveta (bambus) ili metala, sa ringovima ili rupama na svojim krajevima koja slu┬żi da subu noge ili ruke budu ra┬╣irene.

STING – O┬╣tar ujedaju├Ži osje├Žaj na povr┬╣ini ko┬że.

STOCKS – Sprava (obi├Ęno od drveta) sa rupama, koja slu┬żi da se u├Ęvrste glava i zape┬╣├Ža ili zape┬╣├Ža i gle┬żnjevi. [pogledaj Pillory]

STOPLIGHT SAFE WORDS – Jedan od na├Ęina upotrebe sigurnosnih rije├Ęi u kojem crveno zna├Ęi odmah zaustaviti scenu i osloboditi suba, ┬żuto je upozorenje dominantnom da je sub na granici izdr┬żljivosti, a zeleno zna├Ęi da je trenutna aktivnost vrlo ugodna i da se treba nastaviti.

STRAIGHT - 1) Rije├Ę koja ozna├Ęava heteroseksualnu osobu. 2) Pridjev za nekoga tko nije SM orijentiran. U tom smislu, to je sinonim za vanilla.

STRAP - 1) Kao imenica, to je ili dio bondage opreme (obi├Ęno ko┬żno sa kop├Ęom) ili slu┬żi kao oprema za fizi├Ęko ka┬żnjavanje (tako├░er od ko┬żnog materijala). 2) Kao glagol, odnosi se na radnju vezanja ili udaranja sub osobe remenom ili ┬╣ipkom.

SUBMISSIVE, SUB – Osoba koja kontrolu nad svojim tijelom i pona┬╣anjem predaje drugoj osobi (uz prethodno dogovorene limite) u svrhu erotske igre.

SUB-SPACE - Posebno stanje svijesti u koje sub mo┬że do├Ži, osobito nakon intenzivne seanse sa puno boli. Karakteristika takvog stanja je euforija, prosvjetljenje, jak osje├Žaj u┬żitka. Ne┬╣to sli├Ęno kao u drogiranom stanju. Vjeruje se da je povezano sa izlu├Ęivanjem endorfina u mozgu. Euforija povezana sa tim stanjem mo┬że trajati od nekoliko sati pa do nekoliko dana. [vidi: Bottom-space]

SUBMISSIVE UNIFORM – Uobi├Ęajena odje├Ža koju nosi sub, kako bi se naglasila seksualnost. To su naj├Ęe┬╣├Že kratke suknje, prozirne majice, visoke pete, ├Ęarape s podvezicama ili halterima, korzet.

SUSPENSION – Tehnika vezivanja u kojoj cijelo ili dio tijela submisivne osobe visi u zraku. Pri ovoj tehnici mora se posebno voditi ra├Ęuna o mjestima vezanja na tijelu.

SUSPENSION CUFFS – Bilo kakva suspenzija oko ru├Ęnog ili no┬żnog zgloba, posebno dizajnirana kako bi bila sigurna i ne bi ozlijedila. [vidi Cuff, Cuffing; Suspension]

SWITCH - 1) Osoba koja voli biti u obje uloge u SM igri, top ili bottom, dom ili sub. 2) Tanka savitljiva ┬╣iba za tjelesno ka┬żnjavanje.