Osnove BDSM-a > Rječnik BDSM-a

T - X

(1/1)

Dominantus:
                                 

 Copyright © . All rights reserved https://bdsm-hrvatska.com. Zabranjena je upotreba teksta, fotografija, filmova, ilustracija i dokumenata. bez pismene dozvole.TAMPON TRAINING – Umetanje tampona u analni otvor muškog suba radi empatije prema ženskom menstrualnom ciklusu

TANTRIC YOGA, VAJRAYANA BUDDHISM – Indijski pojmovi koji označavaju transcendentalno spiritualno stanje koje uključuje seksualne i tehnike meditacije. Postoji mnogo puteva do prosvjetljenja, a jedan od njih je proučavanje seksualnosti i erotike.

TAWES. TAWS – Vrsta opreme za udaranje napravljena od kože.

THUD – Duboki osjećaj od jakog udaranja. U principu se lakše podnosi, no može nanijeti veće ozljede obzirom na dublje rane.

TIT TORTURE – Mučenje bradavica.

TOLLEYBOY – Pojas nevinosti sa ključem, potječe iz Engleske. Napravljen je od nehrđajućeg čelika s rubom od gume.

TOP – Onaj koji ima aktivnu fizičku ulogu u sceni, no to ne mora značiti da ima i emcionalnu/mentalnu kontrolu nad partnerom.

TOP'S DISEASE – Stanje zablude u kojem top vjeruje u vlastitu fantaziju dominantne superiornosti.

TOPPING FROM THE BOTTOM – Vjerovanje u iluziju kako je top glavni, a zapravo pravu kontrolu nad scenom ima bottom. [vidi: Bottoming from the top]

TOP-SPACE – Stanje izmijenjene erotske svijesti (EAC, erotically altered consciousness) tijekom scene kod doma ili topa. Karakterizira ga osjećaj intenzivnog fokusiranja, čistoće misli, osjećaj velike moći i energije i/ili dobrog raspoloženja. Osjećaji udaljenosti i objektivnosti paradoksalno prelaze u osjećaje velike povezanosti sa subom. Nakon osjećaja top-spacea, može se nastaviti dobro raspoloženje, ali i umor, depresija ili letargija. [vidi: Post-scene plunge]

TORTURE – Mučenje, tj. radnje koji bi izvan seksualnog konteksta bile bolne, a one submisivnoj osobi pružaju seksualni užitak.

TOTAL CONVERSION OR THE "OUCHLESS OUCH" – Bilo kakvo fizičko mučenje (npr. bičevanje) koje počinje lagano i pojačava se postepeno.
Seksualno uzbuđenje uvijek se održava na takvom stupnju da sub udarce nikada subjektivno ne doživljava kao bol.

TRAINING – Bilo koja od disciplina u kojoj sudjeluju dom i sub kako bi izmijenili ponašanje ili stav suba. Uključuje i pony trening, analni trening, trening za pozu itd...

TS, TRANSSEXUAL - Transeksualna osoba je ona transrodna osoba koja ima jasnu želju i namjeru da promijeni svoj spol, kao i osoba koja je djelomično ili potpuno modificirala (uključuje fizičku i/ili hormonalnu terapiju i operacije) svoje tijelo i prezentaciju, izražavajući svoj spolni i rodni identitet i osjećaj sebe. Transeksualac se naziva "pre-op" prije kirurškog zahvata, a "post-op" poslije.

TV, TRANSVESTITE - Transvestit je osoba koja ima poriv da se oblači u odjeću “suprotnog” spola.

TRUE MASTER/TRUE SUBMISSIVE – Pojam kojim se sami nazivaju osobe koje su skroz nove u SM svijetu, nekompetentne ili izgubljene u fantaziji. "True Submissive" (ili češće "Tue slave") je osoba koja "pada" na priče koje prezentira "True Master". "True sadomasochism" je također jedan pojam koji se koristi kako bi aludirao na "pravi" SM standard, a koji zapravo ne postoji.
VAMPIRE GLOVE – Vampirske rukavice su najčešće vozačke rukavice napravljene od tanke kože sa metalnim ukrasima, bodljama ili iglama.

VANILLA – Pojam koji opisuje stvari, aktivnosti i ljude izvan SM scene.

VERBAL HUMILIATION/ABUSE – Upotreba seksualnih epiteta i sličnih riječi kako bi uzbudili ili ponizili partnera. Verbalno ponižavanje dobro je ako se upotrebljava kako bi naglasili vrijednost sub osobe. Ono postaje zlostavljanje ako se osobi ruši samopouzdanje. Granica između toga nije uvijek sasvim jasna i ovisi o psihi osobe i njenom raspoloženju. Zato ponižavanje treba upotrebljavati s oprezom i osjećajem.

VIRGIN RAPTURE – Vremenski period (ponekad godine) u kojem su novi u SM-u toliko njime oduševljeni da misle da se oko SM-a okreće svijet i da se nikako više ne mogu vratiti ni jednom drugom obliku seksualnosti. Kada "sljepoća" mine, javljaju se osjećaji razočaranja i gubitka. Dobro je znati da je to normalan proces, obzirom da je SM integriran u osobnu seksualnost.

VINYL – Materijal koji se koristi u fetish modi. [vidi PVC]

VIOLET WAND – Statični električni generator, često sa dodacima od stakla: kuglica, tankih cjevčica, cjevčica u obliku vilice itd., koji se upotrebljavaju kako bi prenijeli ljubičaste "munje" na kožu submisivnog.

VISUALIZATION – Upotreba priča i verbalnih fantazija kako bi se postiglo željeno raspoloženje i stanje svijesti tijekom scene.

WATER SPORTS – Seksualne igre koje uključuju urin i klistiranje. [vidi Golden Showers and Enema]

WEIGHTS – Utezi koji vise sa kvačica koje su zakvačene na kožu sub osobe, kako bi se pojačalo mučenje. [vidi Clamps, Clamping]

WHIP – Bič. Služi za udaranje suba. Pojam se upotrebljava i za razne štapove, paddles, slappers, itd.

WHIPPING - 1) Čin udaranja suba ili bottoma. 2) Finiširanje kraja užeta kako se ne bi izlizalo kada se omota žicom ili nekom uzicom.

WHITE LIGHTNING – Štap od bijelog fiberglasa ili od smole sa kožnom ili gumenom drškom. Puno je čvršći od palminog štapa i može nanijeti dublje ozljede. Daje osjećaj rezanja kože. [vidi Cane]

WORSHIP - 1) Obasipati pažnjom neki dio tijela, obično stopala ili spolni organ. 2) Igra u kojoj se izražava obožavanje prema dominantnoj osobi. Tipično za muškog suba prema njegovoj goddess/mistress.

WRAPPING – Dozvoljavanje da krajevi biča ili štapa zahvate područje na koži koje nije primarna meta. Npr. kod bičevanja guze kada krajevi biča zahvate bok.

WRIST CUFFS – Lisice za ručni zglob. [vidi Cuff, Cuffing]

X-frame – Statična naprava u obliku slova "X", uglavnom postavljena u horizontalni položaj. [vidi St. Andrew's cross]

Navigacija

[0] Lista Poruka

Idi na punu verziju